Vojna zakoncev Jelinčič

Zmago in Monika sta se poročila 13. junija 2003. FOTO: facebook

LJUBLJANA – Vojna zakoncev JelinčičZupanc, ki sta se poročila leta 2003, se nadaljuje. Politik od žene zahteva vračilo 667 tisoč evrov vrednega darila, premoženje pa bi delil na naslednji način; odstotek bodoči bivši, 99 odstotkov pa njemu.

 

Medtem, ko je prvak Slovenske nacionalne stranke, 71-letni Zmago Jelinčič Plemeniti dobro razpoložen za pogovore z mediji, 42-letna Monika Zupanc Jelinčič molči. Ni se prikazala niti v ponedeljek ob 15. uri, ko naj bi, skladno z dogovorom na sodišču odpeljala svoje osebne stvari iz hiše, v kateri je družina nekdaj živela skupaj.

Politika sicer ni bilo doma, bila pa je varnostna služba, saj Jelinčič Plemeniti ne želi, da bi se žena, ki da ga je zapustila zaradi mlajšega ljubimca, 35-letnega Roka Mikliča, nenadzorovano sprehajala po hiši. Zupanc Jelinčičeva se ni pojavila, zato so varnostniki po uri čakanja odšli.

No, včeraj zjutraj pa se je odvila ena večjih selitvenih dram, ko je Jelinčič Plemeniti najel selitveni servis in tovornjak, vanj naročil zložiti stvari soproge, ki da je k njemu sicer prišla “gola in bosa”, vsebino slednjega velel odpeljati v skladišče, njegov odvetnik pa da bo soprogo z dopisom seznanil, kje lahko prevzame svoje stvari.

Na tovornjak so naložili okoli 40 škatel s čevlji, škatle z oblačili, modne dodatke in tako dalje. Vse je bilo sproti dokumentirano, politik si namreč okoli tega ne želi nikakršnih zapletov.

Seznam stvari, ki Moniko čakajo v skladišču

 1. 10 škatel z oblačili
 2. 1 velik temno moder kovček z oblačili
 3. 1 srednje velik kovček svetlo moder kovček z oblačili
 4. 1 velika škatla z oblačili
 5. 1 večja modra škatla s čevlji
 6. 1 večja rdeča škatla s čevlji
 7. 3 pletene škatle z modnimi dodatki
 8. 1 večja bela tekstilna škatla s kozmetičnimi izdelki
 9. 1 majhen kozmetični kovček svetlo modre barve
 10. 35 škatel s čevlji
 11. 9 škatel s škornji
 12. 1 manjša škatla z dodatki
 13. 2 manjši škatli

Po besedah Jelinčiča Plemenitega so na seznamu še smuči in pancerji, ki so od hčerk.

Selitev je potekala pod budnim očesom varnostnikov, skladiščenje stvari pa bo morala plačati žena.

Uredništvo