Vlada jutri na obisku v obalno-kraški regiji

Delovni obisk vlade v goriški regiji. FOTO: Vlda RS/Twitter

Jutri bo vlada na obisku v obalno-kraški regiji, ki jo sestavljajo občine Ankaran, Divača, Hrpelje – Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran in Sežana.

 

Člani vlade se bodo najprej sestali na delovnem posvetu v Kopru, sledili bodo ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov. Predsednik vlade in ministri ter ministrice se bodo srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji. Regijski obisk se bo sklenil na javni tribuni o razvoju obalno-kraške regije.

Kmetijski minister Jože Podgoršek bo že danes med drugim obiskal pršutarno v Lokvah ter Ribogojnico Fonda v Seči, jutri pa se bo v Portorožu udeležil strateškega foruma pijač.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec se bo v okviru vladnega obiska sestal z župani regije.

Minister za zdravje Janez Poklukar bo obiskal izolsko bolnišnico, kjer so napovedali, da bodo ob obisku ministra odprli nov center za hemodializo.

Obiskali bodo tudi izolsko občino, slednja bo kot najpomembnejši projekt izpostavila izgradnjo istrskega kulturnega centra v Izoli, ki bi postal referenčni center za vse kulturne dejavnosti v občini, je napovedal župan Danilo Markočič. Za STA so navedli, da bo ena od tem tudi problematika dokončanja hitre ceste Jagodje-Lucija oziroma izgradnje sodobne cestne povezave do hrvaške meje, istrske občine si namreč prizadevajo za izgradnjo sodobne ceste na relaciji Koper-Dragonja.

Ob obisku piranske občine so občinarji za STA navedli, da bodo vladi izpostavili problematiko pridobivanja dodatnih finančnih sredstev za izgradnjo ribiškega pristanišča na Seči, gre za približno štiti milijone evrov vredno investicijo, ki je občina ne more zagotoviti v celoti, je pa nujna za postopno urejanje degradiranega območja Jernejevega kanala, poroča STA.

Spletno uredništvo