Vir pri Domžalah: Drago Vrenjak ustrelil svojega očeta, nato še sebe

V garaži hiše so policisti našli dve trupli. FOTO: Google maps

Včeraj smo poročali o družinski tragediji, ki se je zgodila na Viru pri Domžalah. Policija, ki je v garaži hiše našla dve trupli, je danes potrdila, da sta bila pokojna v sorodstvenem razmerju.

 

Iz hiše na Zoisovi ulici na Viru pri Domžalah, je bilo po pripovedovanju krajanov okoli štirih popoldne slišati štiri strele. Sprva naj jih to ne bi vznemirilo, saj sta se 71-letni Drago Vrenjak in njegov sin Drago Vrenjak mlajši ukvarjala s puškarstvom. Ker proti večeru nikogar ni bilo iz hiše, so poklicali može v modrem.

V garaži dve trupli

Okoli pol šestih zvečer je tja prišla policija in v garaži hiše, tik ob tamkajšnjem športnem parku, našla dve trupli. Vodja Oddelka za splošno kriminaliteto na Policijski upravi Ljubljana Valter Zrinski je v izjavi za medije dejal, da je 44-letnik ustrelil 71-letnika, nato pa sodil še sebi. Kot smo poročali včeraj naj bi sin ustrelil svojega očeta, po naših informacijah naj bi streljal Drago Vrenjak mlajši.

Policija je danes potrdila, da sta bili žrtvi v sorodstvenem razmerju, prisotnost tretje osebe pa so izključili. Zrinski je dodal, da motiv še ni znan, na kraju tragedije pa so našli puško.

Nekateri krajani za Draga mlajšega povedo, da je bil zelo dober človek, vendar pa s strani očeta menda maltretiran. “Očitno ni zmogel več,” razmišljajo. Slišati je, da naj bi se sicer držala bolj zase. Lokalni mediji poročajo, da je bila bojda predmet njunega spora tudi hiša v kateri se je zgodila tragedija. Dragova mati naj bi namreč preminila pred nekaj meseci, oče pa da je hotel hišo prodati, s čimer se sin ni strinjal. Sogovorniki navajajo še, da je tam policija posredovala že v preteklosti, orožje naj bi Vrenjakovima pred časom tudi zasegli.

Trenutno intenzivna kriminalistična preiskava še poteka, zato je policija z uradnimi informacijami skopa.

Uredništvo