VIPAVA: Z avtomobilom pod tovornjak

FOTO: PU Nova Gorica

VIPAVA –  V  prometni  nesreči na hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo, ki se je zgodila včeraj popoldne, je bil poškodovan 38-letni voznik avtomobila. K sreči jo je odnesel  z lažjimi poškodbami, poroča PU Nova Gorica.

Včeraj,  2.  aprila ob 15.36 uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči II. kategorije  na  odseku  hitre  ceste  H4  med  Ajdovščino in Vipavo (Občina Vipava), v  kateri  sta  bili  udeleženi osebno in tovorno vozilo. Policisti prometne policije Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je nesrečo  povzročil  38–letni voznik osebnega, ki se je zaletel v zadnji del tovornega vozila, ki ga je vozil 42–letni voznik, državljan Hrvaške.

 

Poleg policistov so na kraju posredovali  tudi  gasilci GRC Ajdovščina in PGD Postojna, ki so zavarovali  kraj  nezgode in s tehničnim posegom iz avtomobila rešili  poškodovanega 38-letnega voznika ter nudili pomoč reševalcem. Po nudeni zdravniški oskrbi na kraju so reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ajdovščina poškodovanca z reševalnim  vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v  šempetrsko  bolnišnico.

Prometni policisti bodo povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega  prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog. M. K.