Vipava: policisti iščejo voznico, ki je v prometni nesreči poškodovala otroka kolesarja

VIPAVA – V včerajšnji prometni nesreči je bil poškodovan mlajši kolesar oziroma otrok, sporočajo novogoriški policisti, ki javnost prosijo za pomoč. Neznana voznica avtomobila, ki je otroka zadela z ogledalom, je s kraja namreč odpeljala.

 

“Včeraj, 15. junija ob 20.48 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni  nesreči II. kategorije na območju Vipave, v kateri je bil udeležen mlajši kolesar (otrok)  in  neznana voznica neznanega osebnega avtomobila. Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je okoli 18.30 ure iz Gradišča pri Vipavi po levi strani vozišča Cankarjeve ulice v Vipavi pripeljal mlajši kolesar – otrok in zapeljal čez napravo za umirjanje prometa (grbino). V tistem trenutku je iz regionalne  ceste  Vipava  – Ajdovščina pripeljala neznana voznica osebnega avtomobila neznanih registrskih številk, bele ali sive barve, ki je z levim vzvratnim ogledalom zadela desno roko mlajšega kolesarja. Po trčenju je otrok z glavo udaril v podporni zid in nato padel po vozišču. Pri tem je utrpel lahko telesno poškodbo. Neznana voznica se je nato na kraju prometne nesreče  ustavila  in  otroku  nudila  potrebno pomoč, zatem pa odpeljala v smeri naselja Gradišče pri Vipavi. Kasneje je bila zdravniška pomoč otroku nudena v ZD Ajdovščina, kjer je bilo ugotovljeno, da se je v nezgodi lažje poškodoval.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče prometni policisti pozivajo  udeleženo  voznico neznanega  avtomobila  in  vse,  ki  bi lahko policiji glede prometne nesreče nudili koristne informacije, da se zglasijo oziroma jih pokličejo na postajo prometne policije Nova Gorica (Žnidaršičeva ulica  17,  5290  Šempeter  pri Gorici, telefon (05) 393 41 00, elektronski naslov: [email protected]). Lahko se zglasijo tudi na katerikoli  drugi najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200,” je zapisal tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave, inšpektor Dean Božnik.

Uredništvo