Vikend zopet pester za primorske policiste

Ta vikend je zopet postregel z novimi slovenskimi državljani, foto: EPA

Vikend je na območju PU Koper spet postregel s kar 27. migranti, ki so nezakonito vdrli v Slovenijo, policisti so obravnavali tudi nekaj tihotapcev. Prav tako so čez mejo zasledovali Španca, ki je skozi Slovenijo prevažal kar 14 državljanov Bangladeša. Prav tako so policisti obravnavali enega azilanta ter nudili prevoz do Centra za tujce migrantu, katerega vrnitev so zavrnili hrvaški varnostni organi.

Obravnavani po državljanstvih:
9x  Pakistan
6x Alžirija
4x Afganistan
3x Maroko
1x Eritreja
1x Libija
1x Kosovo
1x Albanija
1x Bangladeš

V nedeljo, ob 19.54, so policisti na mejnem prehodu Sočerga zavrnili vstop v državo 22-letnemu državljanu Albanije, ki je prekoračil čas bivanja v EU.
Bil je sopotnik v vozilu Fiat Punto, italijanskih registrskih številk. Ob 23.25 je na mejni prehod ponovno pripeljalo isto vozilo, vendar brez zavrnjenega potnika, državljana Albanije. Vozilo je odpeljalo v Slovenijo.
Ob 23.51 so policisti pred vasjo Lukini opazili isto vozilo, ki je nekoga pobralo. Ustavili so ga v Gračišču. V vozilu sta bila 20-letni voznik in 30-letni sopotnik, oba državljana Albanije. Slednji ima v evidencah zabeležen ukrep zavrnitev vstopa v schengensko območje, v nedeljo zjutraj pa je bil tudi njemu že zavrnjen vstop v Slovenijo.
Policisti so vozniku na kraju izdali plačilni nalog po 146/1-15 ZTuj-2 (pomoč tujcu pri tranzitu), ker pri sebi ni imel gotovine za plačilo globe, so mu bili zaseženi dokumenti (potni list Albanije, osebna izkaznica Albanije, vozniško dovoljenje Italije in dovoljenje za prebivanje v Italiji).

V nedeljo, ob 22.36, so policisti v Obrovu ustavili vozilo VW Passat, srbskih registrskih številk. Voznik, 28-letni državljan Srbije, in sopotnik, 32-letni državljan BiH, sta prevažala tri osebe, ki so prišle v Slovenijo nelegalno, in sicer dva državljana Pakistana in enega državljana Bangladeša. Vozniku in sovozniku po končanih postopkih sledi kazenska ovadba…

Uredništvo