(VIDEO) Zmagovalec Sanrema je rock skupina Måneskin

Uporniki iz Rima Måneskin. FOTO: Twitter/Måneskin

SANREMO – Zmagovalec 71. festivala Sanremo je skupina Måneskin. Drugo mesto sta osvojila Francesca Michielin in Fedez, tretje Ermal Meta.

 

Četverec iz Rima: 18-letni pevec Damiano David, 17-letna basistka Victoria De Angelis, 17-letni kitarist Thomas Raggi in 16-letni bobnar Ethan Torchio so z za Sanremo nič kaj tipično pesmijo Zitti e buoni osvojili kultni italijanski festival. Prepoznavni so postali, potem ko so se leta 2017 udeležili italijanske različice X-Factor. Na drugo mesto sta se uvrstila Francesca Michielin in Fedez z mnogo bolj umirjeno Chiamami per nome, na tretje pa Ermal Meta z balado Un milione di cose da dirti.

 

Uvrstitve na finalnem večeru:

1. Maneskin, 2. Francesca Michielin e Fedez, 3. Ermal Meta, 4. Colapesce e Dimartino, 5. Irama, 6. Willie Peyote, 7. Annalisa, 8. Madame, 9. Orietta Berti, 10. Arisa, 11. La Rappresentate di Lista, 12. Extraliscio, 13. Lo Stato Sociale, 14. Noemi, 15. Malika Ayane, 16. Fulminacci, 17. Max Gazzè, 18. Fasma, 19. Gaia, 20. Coma_Cose, 21. Ghemon, 22. Francesco Renga, 23. Gio Evan, 25. Aiello, 26. Random.

 

Zmagovalci v kategoriji mladih

Nagrado mladih je v tej kategoriji dobil zmagovalec Gaudiano, ki se je predstavil s skladbo Polvere da sparo, drugo mesto je osvojil Davide Shorty in njegova Regina, tretje mesto pa je zasedel Folcast in Discover yourself.

 

Nagrado strokovne žirije je dobil Willie Peyote, ki je zapel Mai dire mai (La locura), nagrado za najboljšo glasbeno kompozicijo je prejel tretjeuvrščeni Ermal Meta. Najboljše besedilo je bilo po mnenju stroke Voce pevke Madame, nagrado tiskovnega središča pa je prejel duet Colapesce DiMartino za skladbo Musica leggerissima.

 

 

Uredništvo