(VIDEO) Zeleni Slovenije podprli predsedniškega kandidata Anžeta Logarja

Predsedniški kandidat Anže Logar od petka, 28. oktobra, uživa tudi podporo stranke Zeleni Slovenije. Slednje je stranka sporočila preko tvita, ki je sprožil burne reakcije, večinoma pozitivne, pa tudi sovražne.

 

Stranka Zeleni Slovenije, stranka, ki se zavzema za demokracijo varstvo okolja, povezanost in pravičnost, je tudi uradno podprla Anžeta Logarja za predsednika Republike Slovenije. Do omenjene podpore je prišlo kmalu po tem, ko je podporo izrazila opozicijska Nova Slovenija.

Slovenija bo postala vodilna pri oblikovanju zelenih politik
Anže Logar ima drzne načrte na področju obikovanja zelenih politik. Na svoji spletni strani je objavil načrt o tem, kako bo Slovenija postala vodilna država EU pri oblikovanju zelenih politik. V ta namen namerava skleniti zavezništvo s družbenimi skupinami, ki so nujne za zeleni prehod: raziskovalno-razvojni inštituti, univerzami, gospodarstvom, nevladnimi organizacijami, lokalnimi skupnostmi, mediji, kulturo, kmetijstvom.

Brezogljična družba leta 2050
Anže Logar poudarja, da vidi svojo vlogo v spodbujanju krepitve sodelovanja in povezovanja ter nagrajevanja dobrih praks te preobrazbe. Kot predsednik namerava promovirati skupno pot v brezogljično družbo 2050.

“V kabinetu PRS bom ustanovil mesto koordinatorice oziroma koordinatorja za zeleno preobrazbo, ki bo imel celosten pregled nad ukrepi in priložnostmi na tem področju, ter bo v rednem stiku z resornimi ministrstvi,” je izpostavil Logar, ki vlogo predsednika vidi tudi v organizaciji srečanj med predstavniki gospodarstva in akademskih ter raziskovalnih inštitucij.

“Uvedel bom posebno plaketo za primere dobre prakse sodelovanja različnih deležnikov družbe, uvajanje inovativnih rešitev za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov ter prilagajanje na podnebne spremembe,” je še med drugim dodal.

Vir: nova24tv.si, S. J.