VIDEO: Zasačili lisico, ki je namesto kokoši kradla čevlje; v brlogu so jih našli vsaj 100

Zbirateljica obutve. Foto: Twitter

Da je lisica zvita zver vsekakor velja za berlinsko lisičko, ki je po navedbah tamkajšnjih medijev postala modna navdušenka, saj naj bi odtujila več kot 100 čevljev na območju glavnega mesta. Prebivalci soseske Zehlendorf, ki leži na jugozahodnem delu Berlina, so pred kratkim ugotovili, da so jim začeli izginjati čevlji, ki so bili pred njihovimi domovi.

 

Domačinom so med drugim izginili copati, sandali, tekaški čevlji Christiana Meyerja, je poročal Fox News, po ocenah pa naj bi pokradla preko sto čevljev. Meyer se je zato odločil, da bo znotraj soseske na njihovi skupni platformi objavil, da mu je nekdo ukradel čevlje. Po objavil je Meyer ugotovil, da ni edini, saj so o kraji čevljev poročali tudi drugi prebivalci.

Meyer se je odločil, da bo izginotje čevljev preiskal. Za lokalni časopis je povedal, da se mu je nasmehnila sreča, medtem ko je ujel lisico pri dejanju, ki je v gobcu imela par modrih japonk, kar je tudi fotografiral, nato pa ji vzel čevlje iz ust. Kasneje je našel mesto, kamor je lisica čevlje odnašala in jih pobral.

 

Meyer je našel tudi svoje tekaške čevlje, ki jih bo moral popraviti, prav tako pa se je odločil vrniti čevlje njihovim lastnikom. Povedal je, da so se do sedaj že oglasili trije, ki so se izkazali za lastnike čevljev. Kot kaže imajo lisice fetiš na čevlje, saj se kaj takšnega ni zgodilo prvič.

Sara Kovač/Nova24TV