VIDEO: Vzgojiteljica zadušila enoletnico, ker ni nehala jokati

Alesya je imela komaj dvanajst mesecev. Foto: TSN.ua

ZAPORIZHIA – Iz Ukrajine prihaja grozljiva zgodba. Pred sedmimi dnevi, 28. maja, sta Eduard in Alina Gek svojo enoletno hčerko Alesyo pripeljala v zasebni vrtec. Bil je njen prvi dan v vrtcu.

 

Medtem ko je 51-letna vzgojiteljica Irina Sukhanova, materi po telefonu zagotovila, da je z njeno deklico vse v redu, se je za zaprtimi vrati vrtca, ki je, kot se je izkazalo kasneje obratoval na črno, odvijala nočna mora.

 

Po ugotovitvah policije je nemočno deklico, preden jo je brutalno umorila vzgojiteljica, ugriznil deček, ki je bil z Alyesio v varstvu, po ugrizu pa je deklica neutolažljivo jokala. Sukhanova jo je položila na posteljo, ji pogledala rano, potem pa ji je na obraz zavezala blazino. Deklica je zaradi tega umrla, zadušila se je z lastnimi izbljuvki, z blazino čez obrazom.

 

Irina Sukhanova, 51, has been detained by police in Ukraine on suspicion of murder

Irina Sukhanova je obtožena umora. Foto: TSN.ua

Policija navaja, da je Sukhanova, ko je ugotovila, da je nekaj hudo narobe, namesto, da bi poklicala reševalce, začela brisati videoposnetke nadzorne kamere. Potem naj bi poklicala  starša, rekoč da Alesya ne diha, oče nesrečne malčice pa je bil tisti, ki je poklical reševalce. Za Alesyo je bilo prepozno.

 

Eduard Gak said in court he didn't believe the teacher's claims of innocence

Starša Alesye, Alina (23) in Eduard Gek (24). Foto: TSN.ua

Policiji je posnetke uspelo obnoviti, ti so razkrili zloveščo resnico in na laž postavili navedbe vzgojiteljice, da je “deklica prenehala dihati”.

Sukhanovo so priprli in jo obtožili umora. Po poročanju ukrajinskih medijev krivde ni priznala, o blazini pa dejala, “da gre za posebno blazino, ki pri morebitnem padcu prepreči poškodbo vratu”.

 

The toddler died at a private nursery in Ukraine

Vrtec iz nočne more

Sukhanova denied murder during a court appearance

Zaslišanje osumljene umora. Foto: TSN.ua

 

 

 

Uredništvo