VIDEO: V vagonih tovornega vlaka našli 30 migrantov!

Vse fotografije: Nova24TV

DOBOVA – Nova24TV je objavila videoposnetek včerajšnjega dogodka na železniški postaji v Dobovi in pojasnilo tamkajšnje policijske uprave. Gasilci, policisti in vojaki so namreč v lesenih zabojih, zasutih z glineno zmesjo, odkrili 30 skritih ilegalnih migrantov.

 

Kaj pravijo na novomeški policijski upravi? ” Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka z dvajsetimi zaprtimi vagoni, natovorjenimi z glino, ki je v Slovenijo pripeljal iz Srbije, v enem izmed  vagonov  našli  skritih  več  tujcev, ki so se na ta način poskušali izogniti  mejni  kontroli.  Zaradi suma, da se osebe nahajajo tudi v drugih vagonih, so se odločili za temeljit pregled.”

 

Pri  zahtevnem  in  obsežnem  delu  so  jim  pomagali policisti PP Brežice, prošnji  policistov  za  pomoč  pri  odpiranju  vagonov  in razsvetljevanju območja  so se odzvali gasilci PGD Mihalovec, kot nepogrešljivi pri iskanju oseb pa so se tudi tokrat več kot izkazali vodniki z reševalnimi psi Zveze vodnikov reševalnih psov in Kinološke zveze Slovenije.

V  vagonih  so  policisti  odkrili  30  tujcev  iz  Iraka, Sirije, Irana in Afganistana, ki so se zakopani v glini poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito  vstopiti  v  Slovenijo. Razmere  v  zaprtih  vagonih  so  bile življenjsko  ogrožujoče predvsem zaradi pomanjkanja kisika, razmočena glina na  površju  pa se je strdila in ustvarila nevarni oklep. Policiste vodnike in  gasilce je presunilo, da je bilo med tujci kar 12 otrok, starih med 5  in  14 let in visoko noseča ženska. Policisti so poskrbeli za tri osebe, ki so  potrebovale  zdravniško pomoč,  ki  so  jim  jo  zagotovili v brežiški bolnišnici, ” so za Nova24TV pojasnili policisti.

Vir: Nova24TV