VIDEO: Umrl je velikan hrvaške zabavne glasbe Rajko Dujmić

Rajko Dujmić (na fotografiji zgoraj, drugi z leve strani) bi v petek dopolnil 66. let

Za posledicami prometne nesreče, ki se je zgodila prejšnjo sredo popoldne, je danes umrl zagrebški glasbenik Rajko Dujmić. 65-letni Lima, kot so prijatelji klicali Dujmića, je kritičnega dne zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom na ovinku v Starem Lazu na območju Ravne Gore zletel s ceste. Dobil je hude poškodbe glave, iz umetne kome se ni več prebudil.

 

Legendarni Rajko Dujmić je eden največjih avtorjev v zgodovini hrvaške glasbe. Foto: Facebook

 

Nekdanji član Novih fosilov, ki je umrl tri dni pred svojim 66. rojstnim dnem, se je v zgodovino hrvaške zabavne glasbe zapisal z zlatimi črkami. Ustvaril je najbolj priljubljene hrvaške pesmi, z Zrinkom Tutićem neuradno himno Hrvaške Moja domovina, Skitnica v izvedbi Jasne Zlokić, Umoran, ki jo je zapel Jamin Stavros, Rock me, baby, evrovizijsko zmagovalko leta 1989 v izvedbi zadarske skupine Riva. Pisal je pesmi tudi za Severino, Tajči, Nino Badrić, Gorana Karana in druga največja imena hrvaške glasbe, mnoge med njimi je ustvaril prav legendarni glasbenik.

 

Največ melodij pa je napisal za Nove fosile: Za dobra, stara vremena, Sedam dugih godina, Najdraže moje, Ja sam za Ples, Bilo mi je prvi put, Još te volim, Košulja plava, Djeca ljubavi, Šuti moj dječače plavi, (E, moj) Saša in veliko drugih, zapuščina tragično preminulega glasbenika je izjemna.

Uredništvo