To je policist Blaž Lesjak, ki je bil ponesreči ustreljen v garderobi policijske postaje Krško

Pokojni policist je bil tudi športnik. Vir: Facebook

V usodni nesreči je bil včeraj zjutraj ustreljen 25-letni policist Blaž Lesjak iz naselja Tržec v Občini Videm, poročajo Slovenske novice. 

Tragični dogodek se je zgodil v ponedeljek okoli šeste ure zjutraj v garderobi policijske postaje Krško. Pištola se je sprožila med tem, ko sta se 25-letni policist in njegov 21-letni kolega ter najboljši prijatelj preoblačila. Policisti so povedali, da vedo le, da je prišlo do sprožitve strelnega orožja, zato bodo počakali do konca preiskave, ki bo pokazala, kaj se je zgodilo je dejal direktor novomeške policijske uprave Janez Ogulin.

Policijska postaja Krško. Vir: Wikipedia

V Slovenski policiji takšne nesreče ne pomnijo.

“Ugotovili smo, da je prišlo do sprožitve strelnega orožja in da je eden izmed policistov hudo ranjen. Skušali so mu pomagati, sodelavci so izvajali različne postopke, prišli so reševalci in ves čas smo upali, da poškodbe le niso bile tako hude in da se bo srečno končalo. Žal smo bili ob 7.12 obveščeni, da je naš sodelavec izgubil boj z življenjem, zaradi česar smo takoj stopili v stik s svojci, s katerimi smo se srečali v brežiški bolnišnici in jim ponudili vso pomoč, ki jo lahko pač ponudimo,” je pojasnil Ogulin.

Policista sta bila na policijsko postajo napotena 1. oktobra letos, po navedbah Policije sta bila dobro izurjena za policijsko delo. Dodal je, da je v zdravstveni oskrbi tudi policist, ki je sprožil strel, po naših neuradnih informacijah je potreboval psihološko pomoč.

Boštjan Lindav, v. d. generalnega direktorja slovenske policije je na robu solz dejal, da je dogodek še toliko bolj tragičen, ker je za posledicami nesreče umrl najboljši prijatelj policista, ki je sprožil nesrečni strel. Lindav je že odredil tudi strokovni nadzor nad izvajanjem nalog na novomeški policijski upravi.

Spletno uredništvo