[VIDEO] RESNICA O MIGRANTIH

Na spletnem portalu You Tube je pred kratkim veliko praha dvignil posnetek uporabnika Luca Donadel, kjer je s pomočjo programa Marine Traffic spremljal ladje, ki naj bi po navedbah tujih medijev, odšle reševat migrante, ki so obtičali na morju. Posnetek je v italijanščini, zato v primeru neznanih izrazov, priporočamo ogled z osebo, ki bi Vam lahko posnetek prevedla.

V posnetku je najprej poudaril, da ga ne zanima politična stran, vendar dejstva. Na hitro predstavi sistem za sledenje vsem ladjam po celem svetu v realnem času. Sistem ni poceni, saj vas bo stal 400 ameriških dolarjev na mesec.

Primer reševanja v ožini Sicilije

(Vir: pixabay.com)

Za obrazložitev svojih ugotovitev je uporabil nekaj novic italijanskij medijev. Objavili so, da je 23. februarja 2016 ladja Peluso odšla reševati obtičane migrante v morski ožini med Tunizijo in Sicilijo, vendar sledilec pokaže čisto drugačno pot. V akciji je sodelovala še druga ladja z imenom Aquarius, ki je opravila isto pot in se takoj zatem vrnila v svojo luko. Kot drugi primer uporabi eno najbolj aktivnih ladij, ki je bila uporabljena za reševanje, ladjo Golfo Azzuro, ki v 60 dneh ni bila niti blizu ožine, kjer so potekale reševalne akcije.

Smrtne žrtve

V posnetku opozori, da oblast reševalne akcije opravičuje s tem, da so smrtne žrtve upadle odkar so uvedli program reševanja. Vendar je z nekaj kliki po medmrežju takoj seštel smrtne žrtve in podal precej večjo številko, kot so sprva napisali mediji. S tem je podal vprašanje: “Zakaj reševalne akcije in porabljeni milijoni, če s tem ne rešimo nikogar?” in se čudil zakaj italijanski mediji lažejo in prikrivajo resnico svojemu narodu in evropi.

Za ogled Vam je spodaj na voljo videoposnetek, ki je bil objavljen na YouTubu.

 

L.F.