(VIDEO) Priča opisala napad Tee Jarc in petkovih kolesarjev na Kredarici: Njihov način komuniciranja in žaljenja je bil za v hlev

Meteorolog Jože Senica. FOTO: Zaslonski posnetek

Skakali so po mizah, žvižgali, trobili s piščalkami in žalili,” je nedavno dogajanje na Kredarici, ko so kolesarji s Teo Jarc na čelu na napadli premierja Janeza Janšo in ministra Aleša Hojsa, komentiral Jože Senica – Joc, sodelavec ARSA na Kredarici. Kot je še dejal, česa takega še ni doživel in upa, da tudi več ne bo.

 

Petkov incident na Kredarici, ki ga je zakuhala Tea Jarc s svojo tovarišijo protestnikov, še vedno odmeva, hkrati pa celotna zgodba dobiva nove fragmente, kaj točno se je tam zgodilo. Kot je povedal meteorolog na Kredarici Jože Senica, na posnetku Jarčeve sploh ni bilo vsega prikazanega, posnetek pa je bil celo prirejen. Kot je znano, je želela predsednica sindikata Mladi plus dogodek speljati na svoj mlin že z izjavo po incidentu, a ji k sreči to ni uspelo.

Laž ima kratke noge in resnica prej ali slej dobi epilog tudi v zadevi, v kateri so želeli sprovocirati premierja Janeza Janšo in ministra Aleša Hojsa. Na koncu se je izkazalo, da je Tea Jarc, sicer hčerka pomembnega policista Srečka Jarca, vse skupaj izpeljala zelo slabo, česar javnost še dolgo ne bo pozabila.

Komunikacija in žalitve za v hlev
Meteorolog Senica tisti večer opisuje kot običajen dan na delovnem mestu, o “cirkusu” pred kočo pa ga je opozoril prijatelj. Ko je stopil ven je videl Janšo in Hojsa in šokanten prizor skupine ljudi, ki so obletavali omenjena. Njihov nivo obnašanja je označil primernega za podmorje, ne za Kredarico, kjer veljajo pravila in kodeks spoštovanja. “Način komuniciranja in žaljenja je bil za v hlev,” pove Senica in doda, da je bil tam tudi varnostnik, saj je bila poleg madžarska ministrica za delo.

Tea Jarc (levo). FOTO: Družbena omrežja
Senica še omeni, da je druščina petkovih protestnikov skakala po mizah, žvižgala, trobila s piščalkami, se posluževala žaljivk, česar še ni doživel in upa, da se v prihodnje kaj takega ne bo več zgodilo. Vse to se je zgodilo pod simbolom slovenstva – Triglavom.

Slaba reklama za kolesarje
Senica še omeni, da je prikazano na posnetku Jarčeve le bleda senca vsega, kar se je v resnici dogajalo in da najhujšega kamera sploh ni ujela. Kot trdi, je bil napad in posnetek celo prirejen. Pravo sliko bi dobili, če bi snemal nekdo drug, kar obžaluje. Za konec Senica še omeni, da je s tem dejanjem padla “res slaba luč na kolesarje, saj take provokacije, obnašanje in napadi ne spadajo v politični prostor“, poleg tega pa je izrekel še priznanje predsedniku vlade in ministru za hladno reakcijo, saj se nista pustila sprovocirati, kar je bil tudi namen Tee Jarc in njene druščine.

Sara Kovač/Nova24TV