(VIDEO) Predsednik vlade začel z bilateralnimi srečanji v Glasgowu

Vir: Vlada RS

Predsednik vlade Janez Janša se bo danes udeležil vrha voditeljev na podnebni konferenci ZN v Glasgowu. Pridružila se mu bo še številčna slovenska delegacija, v kateri bodo tudi minister za okolje in prostor Andrej Vizjak, minister za finance Andrej Šircelj ter minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

 

Janez Janša bo v Glasgowu opravil bilateralna srečanja z voditelji držav in vlad. S predsednikom vlade Andore Xavierjem Espotom Zamoraom, predsednikom Indonezije Jokom Vidodom, s predsednikom avstralske vlade Scootom Morrisonom, predsednikom Hondurasa Juanom Orlandom Hernandezom, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem in z Iraklijem Garibashvilijempredsednikom vlade Gruzije.

Janša je današnji dan začel z z delovnim srečanjem z Vučićem, sledilo je srečanje z gruzijskim premierjem Iraklijem Garibashvilijem. Izpostavil je prednostne naloge slovenskega predsedovanja Svetu EU in izrazil podporo gruzijskim evroatlantskim prizadevanjem.

Image

FOTO: Vlada RS

Po mnenju OZN se bo odvijal dogodek desetletja, ki se ga bodo udeležili svetovni voditelji. Na njem se bodo kresala njihova stališča do podnebnih sprememb. V ospredje bodo prišla predvsem vprašanja o tem, kako rešiti največjo zdravstveno krizo.

FOTO: Vlada RS

Sara Kovač/Nova24TV