(VIDEO) Policista v Mostarju brutalno premlatila 30-letnika, ki je kršil policijsko uro

FOTO: Zaslonski posnetek/YouTube

Mostarska policista sta v soboto zvečer brutalno pretepla 30-letnega domačina, ker je kršil omejitev nočnega gibanja, ki je v Bosni in Hercegovini v veljavi med deveto in peto uro zjutraj. 30-letnik je potreboval zdravniško pomoč. Policista su suspendirali in uvedli preiskavo.

 

MOSTAR – 30-letni Slaven Blažević se je nekaj minut čez enajsto zvečer peš vračal z obiska pri prijatelju. V veljavi je bila omejitev nočnega gibanja, ki tamkaj traja od devetih zvečer do petih zjutraj. Prijatelj, kot je povedal za Pogled.ba, živi v sosednji stavbi. Na poti proti domu je zagledal policijsko vozilo, ki je začelo ustavljati, zato je, zavedajoč se, da je v prekršku in da bi se izognil kazni, pohitel proti vhodu v blok, kjer živi. Tam sta ga dohitela policista, po poročanju medija Avaz sta bila to Armin Vrače in Jusuf Penava. Blažević je navedel, da se je policistoma za prekršek opravičil in povedal, da bo kazen plačal, toda Vrače in Penava sta ga začeli brutalno tepsti.

Video prikazuje, kako do vhodnih vrat najpreje priteče 30-letnik, za njim policist, nato še njegov kolega. Prvi moškega dvakrat udari z roko, ga potisne ob tla in ga na tleh večkrat brcne, drugi policist ga tepe z rokami.

Ko sta ga pretepla, sta ga odpeljala policijsko postajo, kjer sta ga obtožila kršenja policijske ure. S postaje je moral domov peš in pri tem tvegal, da ga ponovno oglobijo. Ker je moškega doma obšla slabost, se je po poročanju tamkajšnjih medijev odpravil na urgenco, kjer so ugotovili, da ima lažje poškodbe.

Tiskovni predstavnik Ministrstva za notranje zadeve Hercegovaško-neretvanske županije je nasilje ostro obsodil in potrdil, da so policista suspendirali ter uvedli notranjo preiskavo.

Uredništvo