VIDEO: Doktor filozofije raztrgal, prežvečil in izpljunil Koran

David Wood (na fotografiji levo) je nasprotnik islamizacije. Foto: Zaslonski posnetek/YouTube

David Wood, 44-letni doktor filozofije in krščanski pridigar, je 22. avgusta na kanalu YouTube skupaj s prijateljem raztrgal ter deloma prežvečil in izpljunil Koran.

 

David Wood je sicer znan nasprotnik islamizacije. Leta 2013 je bil aretiran, ker je prišel na nek arabski festival in oznanjal krščanstvo. Obtožili so ga motenja javnega reda in mira, a je bil oproščen, ker je po0licija z aretacijo kršila njegovo pravico do svobode govora. Mesto Dearborn je njemu in še trem prijateljem zaradi nezakonite aretacije moralo plačati 0,3 milijona dolarjev odškodnine, sodišče ne mestnim uradnikom naložilo, da mora opravičilo Woodu na spletni strani mesta ostati tri leta.

Wood tokrat raztrga, prežveči in izpljune Koran. Tako se je odzval na muslimanska pridigarja Mohammeda Hijaba in Alija Dawaha, ki ju nekateri obtožujejo, da v ZDA propagirata šeriatsko pravo, ženskam grozita s posilstvi in z mučenjem. Napeljevala naj bi celo, tako njuni kritiki, k temu, da je treba muslimanske odpadnike in nevernike javno usmrtiti.

Trganja Korana je pri muslimanih sprožilo burne odzive.

Videoposnetek, v katerem Wood raztrga celoten Koran, si lahko ogledate TUKAJ.

Peter T. /Demokracija