VIDEM: Migrant na silvestrovanju posilil 30-letnico?

V Vidmu se je vstop v leto 2020, začel slabo. FOTO: Il Giornale di Udine

VIDEM – Po poročanju spletnega portala Il Giornale di Udine, so v Vidmu dočakali eno najsrhljivejših vstopov v novo leto. Na tamkajšnjem trgu se je zbrala množica ljudi, navzoče, med njimi je bilo veliko kitajskih študentov in še mnogo več pakistanskih ter afganistanskih migrantov, je pozdravil videmski župan Furio Honsel.

 

Skupine migrantov, tako videmski medij, so bile popolnoma pijane, pili so vodko in likerje iz steklenic, razgrajali, med družine metali petarde, urinirali na očeh prisotnih in v neposredni bližini tistih, ki so si obetali drugačen vstop v leto 2020. Poročajo tudi, da se je moral neki oče italijanskega rodu vmešati in svojo hčer braniti pred nadlegovanjem afganistanskih državljanov. Mnogo ljudi je prav zato zelo hitro zapustilo prireditev.

 

Časopis Il Messaggero Veneto pa poroča tudi o posilstvu 30 – letne ženske, ki se je zgodilo v bližnjem gradu, nekaj po polnoči, 1. januarja 2020. Po neuradnih informacijah naj bi policija kaznivo dejanje preiskovala prav med migranti. M. K.