Večmesečne cestne zapore v Dekanih in Šmarjah

Cesta Šmarje-Puče. FOTO: MOK

V teh dneh bodo začeli z obnovo 260 metrov dolgega odseka v Dekanih, ki vodi proti središču vasi. V času del bo veljala popolna zapora, cesta bo za promet zaprta med 7. in 17. uro, dostop za stanovalce bo urejen. Občina že obnavlja cesto Šmarje–Puče, kjer pa velja delna zapora prometa.

 

Občina bo za celovito obnovo 260 metrov dolgega odseka v Dekanih, ki vodi proti središču vasi, odštela okoli 160.000 evrov in davek. Dela bodo trajala predvidoma tri mesece, pri tem bodo v celoti odstranili zgornji ustroj ceste in jo preplastili, vzdolž cestišča pa zamenjali 245 metrov obstoječega vodovoda. Na novo bodo uredili še 25 hišnih priključkov, podporni zid in cesto na najožjem delu razširili.

V času del bo veljal prilagojen prometni režim. Cesta bo za promet zaprta med 7. in 17. uro, v času popolne zapore bodo lahko stanovalci do svojih domov dostopali peš, po 17. uri bo promet znova sproščen.

Obnova ceste Šmarje–Puče 

Koprska občina je prejšnji teden začela obnavljati 218 metrov dolg odsek ceste Šmarje–Puče. V okviru 218.000 evrov vredne investicije, bo urejen manjši podporni zid ob cestišču, sanirane bodo poškodbe, v celoti bo obnovljeno vozišče ter odvodnjavanje. Tudi na tem delu bo v naslednjih mesecih zaradi delne zapore prometa veljal drugačen prometni režim.

Vir: Ekopercapodistria