Prometna nesreča pri Kopru usodna za 89-letnega italijanskega državljana

Fotografija je simbolična. FOTO: GENG

KOPER – Včeraj smo poročali o prometni nesreči, ki se je zgodila nekaj pred sedmo uro zvečer,  na glavni cesti Šmarje – Dragonja, v bližini odcepa za Grintovec. Udeleženi so bili štirje avtomobili in osem potnikov.

 

Z  ogledom  kraja so policisti prišli do prvih ugotovitev, ki kažejo na to, da je prometno nesrečo  povzročil 62-  letni državljan Hrvaške, ki je z osebnim  avtomobilom  vozil  od  Kopra proti Dragonji. Na tem delu ceste so trije  prometni  pasovi  (eden  smer  Dragonja  in dva smer Koper). V levem ovinku  je zapeljal v levo preko dvojne neprekinjene ločilne črte ter čelno trčil  v  osebni  avto,  katerega  je  v nasprotni smeri pravilno pripeljal 65-letni  državljan Italije. Za vozilom Italijana sta vozila še dva voznika (71-letni  državljan  Italije  in 53-letni državljan Slovenije), ki sta oba trčila v bok vozila državljana Italije.

Ta se je po trku prevrnil na bok in obstal. V vozilu 65-letnega državljana Italije je bil kot sopotnik na sprednjem sedežu 89-letni državljan Italije, ki je na kraju umrl, zanj je bila odrejena sodna obdukcija. V tem vozilu sta bili še dve potnici, ki sta se v nesreči huje poškodovali.

Povzročitelj je bil ob trčenju lažje poškodovan. Na kraju ni mogel opraviti preizkusa  alkoholiziranosti,  odpeljan  je  bil v SB Izola, zanj pa je bil odrejen strokovni pregled na alkohol, zdravila in mamila. Sledi mu kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnost.

Cesta je bila zaprta vse do 0.33, ko je bil promet ponovno sproščen.

Dve hudo poškodovani osebe so odpeljali v bolnišnico, trije potniki imajo lažje poškodbe, dva udeleženca, sta jo odnesla brez poškodb.

Od osmih udeležencev prometne nesreče je eden umrl, dva sta hudo poškodovana, trije lažje, dva potnika pa sta brez poškodb.

Preiskovalna sodnica je odredila sodnega izvedenca cestno prometne stroke, ki bo pregledal vozila, ki so bila po nesreči odpeljana v zavarovan prostor koprskega Sermina.

Letos je na cestah na območju Policijske uprave Koper umrlo 11 oseb.

Uredništvo