Vandali uničujejo otroško igrišče v Izoli

Fotografije: Občina Izola
“Tarča tokratnega sproščanja energije in preizkušanja spretnosti pri uničevanju javne infrastrukture je bilo igrišče na Ulici oktobrske revolucije,” so na svoji spletni sporočili ogorčeni izolski občinarji.

“Zaskrbljujoče je, da ne gre več za prekomerno otroško razposajenost, temveč za pravi vandalizem, ki se dogaja v strnjenem naselju in najverjetneje kar preko dneva. V temi je namreč precej težje odviti vijake na gugalnici, demontirati in na drugo stran igrišča odvreči vrtiljak, odstraniti varovalno ograjo na lesenem igralu s toboganom itd.

Morda je slika naslednjega: na prostem
Morda je slika naslednjega: na prostem
Morda je slika naslednjega: na prostem
Komunala Izola, ki upravlja z igriščem, je poskrbela za ponovno namestitev vrtiljaka, privitje vijakov in začasno namestitev traku namesto ograje. “Kljub temu vse, ki odgovorno uporabljajo igrala, pozivamo na dodatno previdnost, saj so očitno ves čas na delu energični in zdolgočaseni posamezniki, ki jim igrišče služi zgolj za namerno povzročanje škode in posledično nevarnosti za ostale uporabnike,” so opozorili in še, da bo “primerna sanacija igral žal terjala precejšnja finančna sredstva, ki bi jih sicer lahko preusmerili v urejanje drugih lokacij.”

Vir: Občina Izola