V Zgornjem Posočju poškodovana 39-letni jadralni padalec in 18-letna Čehinja

Fotografija je simbolična. FOTO: Pixabay

V Zgornjem Posočju sta se danes poškodovala 39-letni jadralni padalec, državljan Poljske in 18-letna državljanka Češke. Oba sta bila s helikopterjem odpeljana v ljubljanski klinični center.

 

Na Tolminskem se je poškodoval poljski jadralni padalec

Ob 13.48 so bili policisti obveščeni, da se je pod vzletiščem za jadralne padalce na Kobali na Tolminskem ponesrečil jadralni padalec. Policisti so ugotovili, da se je 39–letnemu jadralnemu padalcu, državljanu Poljske, takoj po vzletu zapletlo padalo, posledično je padel ter si poškodoval gleženj. Po nezgodi so posredovali gorski reševalci GRS Tolmin, kasneje pa so ponesrečenega padalca na kraju oskrbeli člani dežurne ekipe GRS z Brnika in ga s helikopterjem letalske policijske enote prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Na Kobariškem se je med soteskanjem poškodovala češka državljanka

Ob 10.34 pa je bila Policija obveščena, da se je pri slapu Kozjak pri Kobaridu med soteskanjem poškodovala tuja državljanka, 18-letna Čehinja. Na kraj so bili napoteni gorski reševalci GRS Tolmin, ki so ji nudili prvo pomoč, potem so poškodovanko prevzeli člani dežurne ekipe GRS z Brnika in jo s helikopterjem letalske policijske enote prepeljali v ljubljanski klinični center.

Uredništvo