V zadnjih 72 urah območje PU Koper prešlo 115 migrantov

Od našega zadnjega poročila o gibanju migrantov na območju PU Koper (klik), je območje prešlo novih 115 migrantov.

Od tega so policisti PU Koper ujeli 60 migrantov, 2. sta zaprosila za azil. Policisti so obravnavali tudi 8 tihotapcev.

Med tem so italijanski policisti iz Slovenije prestregli novih 55 migrantov, ujeli so tudi 5 državljanov Kosova, ki so ilegalno skušali vstopiti v Italijo.

Od torka 27. 8., do  petka, 30. 8. 2019, so policisti na območju PU Koper obravnavali 60 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Dva tujca sta zaprosila za mednarodno zaščito oseb, prav tako policisti PP Koper in PP Kozina obravnavajo 4 državljane Romunije, 3 državljane BiH ter državljana Slovenije zaradi suma storitev kaznivih dejanj tihotapljenja oseb čez državne meje.

Osebe po državljanstvih:
Turčija            17
Pakistan          14
Afganistan       13
Sirija                8
Irak                  4
Kosovo             3
Indija               1

Občan nas je poklical in povedal, da so pravkar na cesti Golac-Obrov v tri avte nalagali prebežnike. Podal je tudi opis vozil. policisti so na Kozini ustavili dve vozili, obe Audi A3. V prvem je bilo 5 državljanov Sirije in voznik, državljan BiH, v drugem pa 3 državljani Sirije in voznik, prav tako državljan BiH. Ustavili so tudi avto pred njimi, v katerem sta bila voznik, državljan Slovenije, in sopotniki, državljan Bih, ki sta vozila kot predhodnica.

Ob 19.45 so policisti v Bertokih ustavili VW passat karavan (na uvozu na hitri cesto, smer Ljubljana). V vozilu je bilo 6 državljanov Turčije, dva državljana Afganistana in dva vodiča, državljana Romunije.

Uredništvo