V zadnjem tednu 27 ilegalnih prehodov slovenske meje in 7 “novih državljanov” iz Pakistana

Ta vikend je zopet postregel z novimi slovenskimi državljani, foto: EPA

Ne glede na slabe vremenske razmere, pritisk migrantov, ki z ilegalnim prehodom meje vdirajo v državo ne poneha. Tako so policisti PU Koper v zadnjem tednu zopet prestregli 27 migrantov, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo.

Skupno obravnavani migranti po državljanstvu:
– Pakistan: 11
– Maroko: 5
– Iran: 3
– Afganistan: 1
– Nigerija: 1
– Tunizija: 1
– Alžirija: 3
– Indija: 1
– Irak: 1

Izmed teh 27 je 7 Pakistancev zaprosilo za azil. Skupno so samo policisti PU Koper v prvih dveh tednih leta 2019 obravnavali že 55 migrantov, ki so ilegalno prečkali slovensko mejo.

Policisti PU Koper pa so v tem tednu ujeli tudi dva tihotapca migrantov.

Od četrtka, 10. 1. 2019 od 7.00 ure, do petka, 11. 1. 2019 do 7.00 ure so policisti na območju PU Koper obravnavali 2 državljana Turčije, z urejenim statusom v Italiji, zaradi suma kaznivega dejanja po 308/III čl. KZ. Ob 7.50 uri so policisti na regionalni cesti za Zabiče, pri naselju Podgraje, ustavili osebni avto Honda accord, italijanskih registrskih številk. Voznik, 47-letni državljan Turčije, z italijanskim dovoljenjem za bivanje, je prevažal dva državljana Irana in enega državljana Afganistana. Pred njim je vozil še črn Hyundai Tucson, prav tako italijanske registracije, ki ga tudi peljal državljan Turčije. Obema voznikoma so odredili pridržanje zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308/III KZ-1

Uredništvo