petek, 14 junija, 2024
Doma Obala V veljavi je prepoved vseh rekreativnih dejavnosti

V veljavi je prepoved vseh rekreativnih dejavnosti

KOPER – Vlada RS je sprejela nov vladni Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, s katerim je od včeraj v celoti prepovedano izvajanje športno-gibalne dejavnosti in procesa športne vadbe. Poleg fitnes centrov in telovadnic se je včeraj za rekreacijo znova zaprl Olimpijski bazen Koper in vsa teniška igrišča v Športno rekreacijskem centru Bonifika. Ukrep bo v veljavi do 15. januarja.

Z včerajšnjim dnem je vlada prepovedala vso športno-gibalno dejavnost in treninge. Treninge lahko kljub temu izvajajo vrhunski športniki olimpijskega, mednarodnega in svetovnega razreda, vse skupaj 538 športnikov, ki bi jim odsotnost treninga onemogočila nadaljnjo konkurenčnost na mednarodni ravni, registrirani športniki v starostnih kategorijah kadeti in mladinci, člani državnih reprezentanc ter poklicni športniki, starejši od 15 let.

V kolektivnih športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka, rokomet, vaterpolo in mali nogomet je dovoljeno izvajati tekmovanja najvišje kakovostne ravni nacionalnega (1. slovenska liga), regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja, kot tudi organizirati kvalifikacijske tekme državnih reprezentanc za nastop na svetovnem ali evropskem prvenstvu.

V individualnih športnih panogah pa je dovoljeno izvajati velike mednarodne športne prireditve, kot so državno, evropsko in svetovno prvenstvo ter svetovni pokal.

Za športnike, ki lahko v skladu z odlokom tekmujejo, je dovoljeno tudi izvajanje treninga

Treningi in tekmovanja se lahko izvajajo na vseh športnih objektih in površinah za šport v naravi, kot jih določa Zakon o športu, in sicer v športnih centrih, objektih, vadbenih prostorih in površinah, šolskih telovadnicah ter površinah za šport v naravi, pri čemer pa je treba upoštevati vse trenutno veljavne ukrepe.

Vir: Mestna občina Koper