V včerajšnje streljanje vpletene tri osebe

Foto: Sibila Peternelj

NOVA GORICA – Včeraj, 26. maja ob 17.09 uri, je bila Policijska uprava Nova Gorica obveščena  o  streljanju  na Rejčevi ulici v Novi Gorici. V streljanju je bilo udeleženih več oseb. Takoj po prijavi so bile na kraj napotene policijske patrulje in kriminalisti novogoriške policijske uprave, vendar  na  kraju  ni  bilo nikogar, v dogodku ni bila poškodovana nobena oseba. Po do sedaj zbranih obvestilih je prišlo do uporabe strelnega orožja, vpletene pa naj bi bile tri osebe, ki jih še niso izsledili, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

 

Intenzivna  kriminalistična  preiskava  okoliščin  včerajšnjega varnostnega dogodka  na  Goriškem še vedno poteka, kriminalisti in policisti pa zbirajo obvestila zaradi sumov  storitve dveh kaznivih dejanj, in sicer poskusa uboja in suma storitve kaznivega dejanja  nedovoljene  proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. O vseh do sedaj zbranih  ugotovitvah je bil obveščen preiskovalni sodnik in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti prosijo občane, ki bi imeli o dogodku kakršnekoli koristne informacije, da to sporočijo na interventno številko 113, anonimni telefon 080  1200  ali  pokličejo najbližjo policijsko postajo. Prav tako pozivajo občane, ki bi imeli morebitne informacije glede poškodovanega osebnega avtomobila, ki je povezano z dogodkom, znamke citroen C1, bele barve, da jih sporočijo policiji, so še zapisali.

Uredništvo