V prometni nesreči v Parecagu življenje izgubil motorist

FOTO: Primorska24

Operativno komunikacijski center koprske policijske uprave je bil danes ob 14.13 obveščen, da je na križišču v Parecagu, v bližini hišne številke Parecag 159b, prišlo do prometne nesreče s smrtnim izidom.

 

Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je 70-letni voznik osebnega avtomobila, pri zavijanju levo, preko polne črte, izsilil prednost 42-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal iz Seče. Motorist, ki kljub zaviranju, trčenja ni uspel preprečiti, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

70-letnemu povzročitelju prometne nesreče so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki mu je pokazal rezultat 0,52 mg/l, zoper motorista pa je bila odrejena sodna obdukcija. Zoper povzročitelja prometne nesreče bodo policisti po končani preiskavi podali kazensko ovadbo.

Zaradi reševanja in opravljanja ogleda, ki sta se ga udeležili tudi preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Kopru in dežurna državna tožilka je bila cesta zaprta vse do 17. ure.

To je od začetka leta že osma žrtev prometnih nesreč na območju koprske policjske uprave, med njimi je bilo kar sedem motoristov.

Spletno uredništvo