V požaru na Tolminskem hudo opečen 67-letnik

Fotografija je simbolična. Foto: PGD Tolmin

DABER – V petek ob 23.40 je bila policija obveščena o požaru v naselju Daber na Tolminskem, ki se nahaja na vzhodnem robu Šentviške planote. Zagorelo je v stanovanjski hiši, 67-letni moški je bil pri tem hudo opečen.

 

Požar je gasilo 17 gasilcev PGD Ponikve-Planota in PGD Tolmin, ki so ognjene zublje v pritličnem delu hiše najprej omejili in nato dokončno pogasili. Še pred njihovim  prihodom  so iz gorečega in močno zadimljenega objekta občana, ki je utrpel hude opekline glave in vratu, rešili domačini in mu nudili pomoč  do prihoda reševalcev NMP ZD Tolmin. Slednji so ga na kraju oskrbeli in ga najprej odpeljali v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici,  nato pa je bil premeščen na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

67-letnik obležal na kuhinjskih tleh

Po prvih podatkih je občanka ob odhodu na počitek v svoji hiši zaznala vonj po dimu, ki je prihajal iz zunanjosti, potem pa opazila, da se iz ene od stanovanjskih hiš močno kadi. Na pomoč je poklicala sosede, ki so odhiteli do goreče hiše in ugotovili, da gori v dnevnem prostoru in na hodniku pri kurišču krušne peči. Na tleh so opazili 67-letnika, ki je bil pri zavesti, poškodovanega so povlekli iz močno zadimljenega območja na dvorišče pred hišo,  kjer so mu vaščani nudili prvo pomoč.

Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo v izbi, kjer se nahaja krušna peč. Izvor požara pa je bil najverjetneje vžig gorljivih snovi, ki so se nahajale na peči, kjer je v času izbruha požara počival moški.

Tolminski policisti so tujo krivdo izključili, z ugotovitvami pa bodo seznanili državno tožilstvo v Novi Gorici, je še sporočil Dean Božnik z novogoriške policijske uprave.

Uredništvo