V poslanskih klopeh prvič zakonski par: Ljuba Žnidarja bo nadomestila Karmen Kozmus Ferjan

Zakonca Jure Ferjan in Karmen Kozmus Ferjan. FOTO: SDS

V sredo je poslanec iz vrst SDS Ljubo Žnidar vložil odstopno izjavo s funkcije poslanca. Po informacijah iz poslanske skupine SDS se je za to odločil, ker si želi svojo profesionalno pot nadaljevati v gospodarstvu, v svoji gradbeni stroki. Gre torej za povsem osebno odločitev. Na poslanskem stolčku ga bo nadomestila Celjanka Karmen Kozmus Ferjan, žena poslanca SDS Jureta Ferjana. S tem bomo dobili prvi zakonski par v poslanskih klopeh. 

Ljubo Žnidar je bil leta 2011 na predčasnih volitvah izvoljen za poslanca, od oktobra 2012 do marca 2013 pa je opravljal funkcijo državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Od leta 2014 do 2018 je bil znova poslanec Državnega zbora RS, nato pa je služboval na DRI kot vodja projekta.

Na nedavnih parlamentarnih volitvah je Žnidar kandidiral v volilnem okraju Žalec, kjer je zbral 30,28 odstotka glasov oziroma 3029 glasov. Aprila lani je kot nadomestni poslanec nadomestil dotedanjo poslanko SDS Jelko Godec, ki je bila imenovana na mesto državne sekretarke v kabinetu predsednika vlade. V tem mandatu je Žnidar zasedal mesto podpredsednika parlamentarne mandatno-volilne komisije ter je bil član odborov za infrastrukturo, finance in zunanjo politiko. Poslanska funkcija mu preneha s tistim dnem, ko je Državni zbor RS obveščen o njegovem odstopu, poroča STA.

Poslanec SDS Ljubo Žnidar je podal odstopno izjavo. Vir: Twitter

S tem, ko bo Karmen Kozmus Ferjan postala poslanka, bomo po dolgem času dobili uradni poslanski par v hramu demokracije. Uradnih poslanskih parov namreč že dolgo ni več v parlamentu, od slavnih časov Saše Pečeta in Barbare Žgajner in še dlje, je spomnil novinar Bojan Požar. Kakorkoli, zakonca bosta vendarle predstavljala prvi zakonski par.

Karmen Kozmus Ferjan se je rodila februarja 1985 v Celju. Po končani I. gimnaziji v Celju je nadaljevala študij na Filozofski in Teološki fakulteti v Mariboru, kjer je pridobila naziv profesorica zgodovine in teologije. Na Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška v Mariboru je kot pripravnica poučevala zgodovino, kasneje se je za krajši čas usmerila v novinarstvo, od leta 2014 pa je zaposlena kot lokalna asistentka pri evropski poslanki Patriciji Šulin. Leta 2014 je bila na listi Slovenske demokratske stranke tudi izvoljena v Mestni svet Mestne občine Celje. Še danes zaseda mesta celjske mestne svetnice in opravlja delo svetovalke za odnose z javnostmi finančnega ministra Andreja Širclja. 

FOTO: SDS

Nina Žoher/Nova24TV