V Portorožu srečanje motoristov Harley-Davidson

FOTO: HOG Lipa Chapter - Omar Palaković, vir: Občina Piran

Med 9. in 12. junijem 2022 se v Portorož vrača 29. evropsko srečanje HOG Rally, ki predstavlja vrhunec dogodkov na Harley-Davidsonovem koledarju. Dogodek bo odprt za vse motocikliste, organizatorji pa pričakujejo do 30.000 prijateljev, navdušencev in voznikov motociklov Harley-Davidson. Srečanje bodo spremljali koncerti, vrhunec dogajanja pa bo revijalna parada. V času prireditve bo v Portorožu vzpostavljen spremenjen prometni režim.

Središče dogajanja bo na Trgu prekomorskih brigad v Portorožu, kjer bo glavni oder s koncerti v živo, ob ploščadi pa bodo na ogled najnovejši modeli Harley-Davidson. Obiskovalci bodo lahko uživali v glasbi tudi na dveh manjši odrih na portoroški plaži in na plaži Meduza, LifeClass Hotels & Spa, kjer bo postavljen Harley Bar. Nastopile bodo skupine HeaveniX, Viperstone, Samuel Lucas Band, Hamo & Tribute To Love, King Foo, Hellcats, San Di Ego Band, Original Kranjc bend, Pussy Wagon, The Screaming wheels, Sugar free, Joe Cocker Tribute, Dire Straits Project, Eskobars, Hornets, The Rocktors, The Dreams, Ivo Tull Trio, B Kompleks in Cowboys From Hell. Ob hotelu Marko bodo potekale demonstracijske vožnje, na portoroški plaži bodo v maloprodajni vasi (shopping village) na prodaj oblačila in ostali izdelki Harley-Davidson, obiskovalci pa bodo lahko obiskali tudi legendarno razstavo predelanih motociklov Custom Bike Show, ki bo na ogled v petek, 10. junija, v nekdanjem skladišču soli Grando. Vstop na vse dogodke bo prost.

Prireditev bo dosegla vrhunec v soboto, 11. junija, ko se bodo udeleženci z 2.500 motocikli Harley-Davidson podali na revijalno parado po Istri. Motoristi se bodo ob 10.30 odpeljali iz Lucije proti Sečovljam, mimo Dragonje po Šmarski cesti v Koper, mimo Žusterne ob morju proti Izoli in nazaj v Portorož.

Vir: Občina Piran