V ponedeljek v Trstu prične patruljirati italijanska vojska

Zaradi migrantskih ilegalnih prehodov državnih meja znotraj schengenskega območja v preteklih letih, je bilo možno najprej opaziti ogroženost varnostnih razmer po zahodni Evropi z vse večjo prisotnostjo vojaških enot na ulicah zahodnoevropskih mest.

Ob ponovni uvedbi nadzora državnih meja znotraj zahodne Evrope, migranti ostajajo ujeti vse bolj na vzhodu. Zato tudi v naši neposredni bližini nekdaj samoumevna varnost vsakdanjega življenja postaja preteklost.

V ponedeljek na ulice Trsta prihajajo enote italijanske vojske, ki bodo skrbele za dodatno varnost prebivalcev in obiskovalcev. Tudi to je znak, da je vdor migrantov z vzhoda v Trst, slovenski zahodni meji najbližjemu mestu, vse večji problem v Italiji.

Odslej na tržaških ulicah italijanska vojska

Za obvladovanje varnostnih razmer v mestu bo tržaške ulice poleg policijskih enot dodatno patruljiralo tudi 15 pripadnikov italijanske vojske. Vojaške enote bodo prisotne na obalnem pasu ter na območju Silosa, na trgu Svobode in drugih kritičnih območjih. V mesto bodo vpoklicani pripadniki italijanske vojske, ki so že sodelovali v operaciji Varne ceste, zaradi česar že imajo izkušnje pri izvajanju nadzornih operacij.

Prisotnost vojske v mestu bo okrepila boj proti tatvinam, preprodaji prepovedanih drog in drugim kriminalnim dejanjem, ki se s kopičenjem migrantov v mestu dogajajo vse pogosteje. Vojaki bodo nadzor izvajali v sodelovanju z italijansko policijo, pri svojem delu pa vojaki ne bodo imeli policijskih pooblastil.

Uredništvo