V ponedeljek bo pravna pomoč brezplačna

FOTO: Pixabay

Odvetniška zbornica Slovenije bo tudi letos z organizacijo akcije dan odvetniške pravne pomoči pro bono proslavila svoj praznik, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica. Svetovanje je namenjeno predvsem posameznikom, ki si zaradi finančnega položaja ne morejo privoščiti pravne pomoči. V Mestni občini Koper bodo odvetniki brezplačno svetovali v sejni sobi v pritličju občinske uprave na Verdijevi 10.

 

V ponedeljek, 20. decembra, bodo odvetniki brezplačno svetovali v odvetniških pisarnah, po telefonu, elektronski pošti ali videokonferenčni povezavi. Več kot 300 odvetnikov bo že enajsto leto zapored državljanom svetovalo glede pravnih vprašanj in možnostih za njihovo rešitev. Z akcijo odvetniki izražajo socialni čut do tistih, ki so se znašli v težkem finančnem položaju in potrebujejo brezplačen pravni nasvet. Dan brezplačne odvetniške pravne pomoči je primarno namenjen posameznikom, ki si zaradi svojega finančnega stanja ne morejo privoščiti ali si ne upajo zaprositi za pravno pomoč, pojasnjujejo na Odvetniški zbornici Slovenije.

V Kopru bodo odvetniki brezplačno svetovanje nudili v prostorih občinske uprave na Verdijevi 10, in sicer med 9. in 17. uro. Predhodne prijave niso potrebne.

Spletno uredništvo, vir: Ekopercapodistria