V policijski obravnavi 181 nezakonitih prebežnikov

Foto: STA

KOPER – Poročali smo, da so policisti koprske policijske uprave prejšnji mesec obravnavali 30 migrantov. V maju pa se je to število znatno povečalo, varnostni organi so v petindvajsetih dnevih obravnavali kar 181 migrantov.

 

V zadnjem prazničnem vikendu so zajeli 19 ilegalnih prebežnikov. 30. aprila malo pred 11. uro so policisti PP Ilirska Bistrica pri Zarečju prijeli 2 državljana Afganistana, malo pred 20. uro pa v Zabičah še enega državljana Irana. Kozinski policisti so 1. maja ob 20.45 prijeli 9 državljanov Alžirije, ki so v Slovenijo vstopili na območju Golega Vrha. Policisti PP Koper so 2. maja ob 08.30 v Gabrovici pri Črnem Kalu obravnavali državljana Afganistana. Ilirskobistriški policisti pa so imeli naslednji dan, okoli 14. ure, v postopku 4 osebe, 3 Pakistance in državljana Alžirije, nekaj minut čez 19. uro pa v Zabičah še 2 Pakistanca. Nihče ni zahteval azila, zato so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

S ponedeljka na torek so ilirskobistriški policisti obravnavali 2 državljana Afganistana in oba vrnili hrvaški policiji.

V naslednjih štiriindvajstih urah so imeli kozinski policisti v obravnavi Afganistanca in Pakistanca, ki so ju po končanem postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Od 8. maja od 6.00 ure, do 11. maja do 6.00 ure, so obravnavali 14 oseb, od tega ilirskobistriški policisti 7 Pakistancev in 2 migranta iz Sirije, kozinski policisti pa 5 državljanov Pakistana. Vsi so bili vrnjeni hrvaškim policistom.

Nov pohod prebežnikov se je nadaljeval s srede na četrtek, 9 so jih obravnavali policisti PP Ilirska Bistrica, med njimi 2 državljana Afganistana, 4 državljane Indije in 3 državljane Pakistana, ki so bili prav tako vrnjeni hrvaški policiji.

S četrtka na petek so imeli ilirskobistriški policisti v postopku 3 državljane Sirije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med RH in RS, ter jih vse vrnili na Hrvaško.

Od 15. do 18. maja do 6.00 ure, je bilo zajetih 10 prebežnikov iz Alžirije, Maroka, Egipta in Turčije, 5 jih je obravnavala koprska policija, enega kozinska, 4 pa ilirskobistriška policija.

Do torka zjutraj so zajeli 15 migrantov iz Afganistana, Maroka, Pakistana, Alžirije, Sirije in Egipta, od tega 7 oseb PP Ilirska Bistrica, 6 PP Kozina in 2 PPIU Koper. 6 jih je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostali so bili vrnjeni hrvaškim policistom.

Med 19. majem od 6.00 ure in 20. majem do 6.00 ure, so imeli naši policisti v postopku 13 migrantov iz Pakistana, Bangladeša, Afganistana in Alžirije. 10 jih je imela v postopku  PPIU Koper, 3 pa PP Ilirska Bistrica.

Od srede do četrtka zjutraj je novih 5 prebežnikov obravnavala PPIU Koper, pet PP Koper. Nezakonito so vstopili Afganistanci, Alžirca in Pakistanca.

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 21. 5. 2020 od 6.00 ure, do 22. 5. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 38 oseb, 14 migrantov so v Slovenijo vrnili italijanski varnostni organi, osem jih je zaprosilo za azil. Za štiri migrante ni znano, kakšno državljanstvo imajo, preostali pa so bili državljani Afganistana, Pakistana, Jemna in Nepala.

Od petka od 6.00 ure, do danes do 6.00 ure pa so obravnavali največje število migrantov, celo 46 oseb. 17 so jih vrnili italijanski varnostni organi, devet jih je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostali so bili vrnjeni hrvaški policiji. Nezakonito so našo mejo prehajali Pakistanci, Iračani, Egipčan, državljan Bangladeša, Turčije in Maroka, so sporočili s koprske policijske uprave.

Uredništvo