V Piranu odprli avtoštoparski muzej

Avtoštoparski muzej je postal svojevrstna zanimivost, foto Miran Ipavec

V piranski Apolonijevi palači je za dva meseca odprla svoja vrata razstava Avtoštoparski muzej avtorja Mirana Ipavca.

Ideja za muzej se je porodila ob promociji knjige, foto Miran Ipavec

Ideja za Avtoštoparski muzej se je Miranu Ipavcu, avtoštoparju z 395.300 potovanimi kilometri porodila že leta 2014, po objavi njegove knjige Avtoštoparske zgodbe za katero je iskal primeren promocijski prostor, ob enem pa je želel obiskovalcem tudi pokazati številne predmete, katere je prinesel s svojih potovanj.

 

 

 

Muzej je Ipavec najprej uredil v svojem domačem kraju,

Zbirko dopolnjujejo različni predmeti, foto Miran Ipavec

Kanal ob Soči, kjer je pritegnil številne obiskovalce iz različnih držav. Med razstavljenimi predmeti tako lahko najdete podložke za pivo, značke, vstopnice za koncerte in športne dogodke, žogice za namizni tenis, razglednice, klobuke, kape, slovarje, navijaške šale, fotografije, časopisne članke, ki govorijo o Miranovih podvigih, napise mest, s katerimi je štopal ob cesti, zemljevide…

Razstavo bo Apolonijeva palača gostila vse do avgusta, obiščete jo lahko vse dni v tednu od 11. do 20. ure, razen ob ponedeljkih, avgusta pa bo razstava gostovala tudi v Kopru.
Slišali boste zanimive popotniške zgodbe, prelistali knjigo o avtoštopu ali pa se preizkusili v poznavanju evropskih zastav, prestolnic, vrst piva in državnih meja…” vabi obiskovalce Miran Ipavec.

Sebastjan J