V New Yorku za cepljenje 100 dolarjev denarne nagrade

FOTO: Pixabay

Župan New Yorka se je odločil, da bo odložil palico in ponudil nov šop korenja – 100-dolarske predplačniške debetne kartice, za vse tiste, ki se bodo dali cepiti proti covidu-19. Takšno odločitev naj bi sprejel po množici predhodnih ukrepov, ki niso pritegnili pozornosti. 

 

Tako se je župan New Yorka Bill de Blasio odločil dati dodatno, neposredno, osebno spodbudo ljudem, da bi glede cepljenja proti covidu-19 čim manj odlašali. Svojo odločitev je javnosti sporočil v sredo. Ob tem je dal jasno vedeti, da bo prihodnost New Yorka povezana s tem, da bo vse več stvari odvisno od tega, ali je nekdo cepljen ali ne, poroča RT.

Približno 54,4 % prebivalcev New Yorka je bilo v sredo v polnosti cepljenih, pri odraslih, ki so bili povsem cepljeni, pa je število poskočilo na 65,5 %. Zadnja spodbuda prihaja v času, ko so mesto in različni korporativni partnerji ponudili brezplačne kartice MetroCards, Junior’s cheesecake, krofe Krispy Kreme, Nathanove vroče hrenovke, loterijske karte, Uber in Lyft, ki vozita do cepilnih mest, muzejske vstopnice in štipendije. V ponudbi se je znašla celo brezplačna marihuana.

Dollaren, De, Business, En Mengde, Valuta, Økonomi

FOTO: Pixabay

Mesto pa je celo turistom ponudilo brezplačno cepljenje, vendar so se obeti glede skorajšnjega odprtja mesta za turiste izkazali za preuranjene. Mnogi sicer dvomijo o tem, da bi razmeroma skromna denarna nagrada na lokaciji, kjer se povprečna najemnina približa neverjetnim 4000 dolarjem mesečno, prepričala še necepljene ljudi, da prenehajo odlašati. Nekateri drugi pa menijo, da gre za učinkovito metodo prepričevanja, ki večine necepljenih sicer ne bo prepričala, nekaj pa je takšnih, ki bi tudi za 100 dolarjev storili skoraj karkoli.

Domen Mezeg/Nova24TV