V nesreči helikopterja je umrl eden najboljših košarkarjev vseh časov

Kobe Bryant je danes umrl. Photo by Chris Elise/Getty Images

CALABASAS – V kalifornijskem mestu Calabasas, v bližini Los Angelesa, je po poročanju spletnega portala TMZ v helikopterski nesreči umrl ameriški košarkar Kobe Bryant. Star je bil 41 let.  Življenje naj bi izgubila tudi njegova 13 – letna hčerka Gianna Maria Bryant.

 

Gianna Maria in Kobe Bryant. FOTO: Ethan Miller / Getty Images

 

Helikopter je strmoglavil, potem ko je na njem izbruhnil požar, poleg Bryanta in hčerke je umrlo še šest oseb, da preživelih ni, je potrdila tudi losangeleška policija.

 

Prizorošče tragične nesreče. FOTO: LA County Sheriff’s Department

 

Tragično preminuli košarkar je dolga leta uporabljal svoj zasebni helikopter, letel pa naj bi od svojega doma v Newport Beachu do Staples Centra.

Bryant velja za enega najboljših košarkarjev vseh časov, vso profesionalno kariero, dve desetletji, je igral za moštvo Los Angeles Lakers. V času, ko je igral, so bili petkrat prvaki lige NBA.

 

Osem ljudi je izgubilo življenje. FOTO: LA County Sheriff’s Department

 

Dvakrat je bil imenovan za najkoristnejšega igralca finalne serije, leta 2008 je bil MVP (MVP je angleška kratica za most valuble player – najbolj koristen igralec), rednega dela sezone. Osemnajstkrat je bil izbran na tekmo vseh zvezd, od tega je bil štirikrat proglašen za MVP.

Po dvajsetih letih je leta 2016 z igranjem prenehal. Predlani je prejel oskarja za film Dear Basketball, ki je bil najboljši animirani kratki film leta 2018. M. K.