V mesecu dni iz doma upokojencev izginila že druga starostnica

Fotografija je simbolična. FOTO: PIxabay

FERNETIČI – Včeraj popoldne so v domu za starostnike Hotel Fernetti v Fernetičih opazili, da je izginila 84-letna varovanka. 30 januarja pa je iz istega doma izginil 80-letnik, ki ga je, potem ko je noč prebil na prostem, v Sežani našla slovenska policija.

 

Iskalna akcija se je začela, ko so iz tamkajšnjega doma poklicali policijo in naznanili, da pogrešajo 84-letno oskrbovanko. Italijanski policisti in gasilci so jo iskali od petka popoldne, poroča Primorski dnevnik. Na gozdnatem območju v bližini tovornega terminala pri Fernetičih so jo okoli 23.17 našli gasilci.

Poročajo, da je bila med grmovjem, zmedena in premražena, sicer pa v dobrem zdravstvenem stanju. Gospo so reševalci, ki so prišli na kraj, odpeljali v bolnišnico.

Našli so ga v Sežani

Spomnimo, pred nekaj manj kot štirimi tedni so iz istega upokojenskega doma poklicali policijo, tistikrat so pogrešali 80-letnega varovanca. 30. januarja se je oddaljil od doma. Ker so se za njim izgubile vse sledi, je vodstvo doma poklicalo karabinjerje.

Foto: Hotel Fernetti/Facebook

Italijanski policisti so ga v nočnih urah začeli iskati na območju Fernetičev in v širši okolici. V iskalno akcijo so bili vključeni tudi tamkajšnji gasilci. Ker pogrešanega niso našli, so o tem obvestili trilateralni center za policijsko sodelovanje, ki ima sedež v vasi Vrata Megvarje na avstrijskem Koroškem. V iskalno akcijo se je takrat vključila tudi slovenska policija, ki je starostnika v jutranjih urah našla v Sloveniji. Noč je preživel na prostem, bil je močno premražen, je poročal Primorski dnevnik. Reševalci so ga zaradi podhlajenosti odpeljali v katinarsko bolnišnico.

S koprske policijske uprave so po dogodku sporočili, da so jih italijanski varnostni organi dopoldan obvestili, da v Italiji pogrešajo starejšega moškega: “Kmalu zatem smo dobili obvestilo občana, da v Sežani v obrtni coni leži neznan moški. Policisti so preverili in ugotovili, da gre prav za pogrešanega 80-letnega državljana Italije. Ker je bil premražen, so mu priskrbeli toplo odejo, zatem pa so ga na Fernetičih predali italijanskim kolegom, da je šel v nadaljnjo oskrbo.”

Uredništvo