V Kopru znova na terenu mešane patrulje policistov in redarjev

Fotografiji: MOK

Koprski občinski redarji in policisti so tudi letos organizirani v mešane patrulje, ki v poletnih mesecih skrbijo za varnost na javnih sprehajalnih in drugih površinah ter nadzorujejo in preprečujejo kršitve javnega reda in miru. V času povečanega obiska Kopra pa je poostren nadzor tudi nad vandalizmom in beračenjem.

 

Občinsko redarstvo in PP Koper že vrsto let sodelujeta na različnih delovnih področjih. Tako so na terenu  zmanjšali promet z motornimi kolesi na semedelski promenadi in nekaterih drugih priljubljenih sprehajalnih površinah v mestu. Povezovanje redarske službe s koprsko policijo sta s podpisom memoranduma v lanskem letu formalno potrdila tudi koprski župan Aleš Bržan in direktor Policijske uprave Koper Igor Ciperle, ki si želita, da bi bilo v prihodnje skupnih akcij še več.

»Skupna prisotnost na terenu je ena bolj učinkovitih oblik zagotavljanja prometne varnosti kot tudi spodbuda k doslednemu spoštovanju cestno-prometnih predpisov. Koprski redarji in policisti smo si v tem poletju med drugim smo si zadali poostreno nadzirati javne površine v mestu in druge izpostavljene pešcone, na katerih se v poletnih mesecih zadržuje večje število ljudi,« je skupno akcijo pohvalil operativni vodja občinskega redarstva Valter Andrejašič.

Mešane patrulje boste opazili pretežno na kolesih, saj se tako hitreje gibljejo in dostopajo do območij, kamor z avtom ni mogoče zapeljati, bodo pa v mestu prisotni tudi peš kot obhodniki. Med njihovimi prednostnimi nalogami bo zagotavljanje varnosti na ulicah, promenadah in cestah, ki vodijo skozi mesto. Koper ima namreč veliko urejenih javnih površin, namenjenih izključno pešcem, na katerih motorna vozila, motorna kolesa in kolesa nimajo kaj iskati, sporočajo s koprske občine. Pod drobnogledom bodo tudi nedovoljena ali nepravilno parkirana vozila na Pristaniški ulici in drugih sprehajalnih površinah, ki ovirajo oziroma ogrožajo pešce, nadzorovali pa bodo tudi pravila obnašanja na zelenicah, intervencijski poteh ter parkirnih mestih, rezerviranih za invalide.

Policisti in redarji bodo poleg tega na območju športnega parka Bonifika, mestnega parka in mestnega jedra izvajali nadzor nad beračenjem, pa tudi nad obratovanjem gostinskih lokalov.

Spletno uredništvo, vir: Ekopercapodistria