V KOPRU ZASIDRALI VIKINGA

Danes zjutraj je v Koper priplula ladja Viking Star, ladjarja Viking Cruises. Podjetje sodi med pomembnejše na področju rečnih križarjenj. Zadnja leta pa so ponudbo razširili in omogočajo tudi morska križarjenja. 900 potnikov, večinoma Američanov in skoraj 500 člansko posadko je prvič pripeljala na potniški terminal v Kopru.

Ker je ladja Viking Star prvič obiskala Koper, sta ladjo, ko je prispela obiskala tudi predstavnika Mestne občine Koper in Luke Koper. Takšen sprejem je ob prvem obisku sicer že tradicija. Kapitan ladje Rune Lokling, vodja potniškega terminala Bojan Babič in svetovalka koprskega župana Jana Tolja, so si ob tej priložnosti izmenjali simbolična darila in nazdravili nadaljnemu sodelovanju. Poleg Viking Star, nas bodo v prihodnjih mesecih obiskale tudi Viking Sea ter prvič tudi Viking Sky in Viking Sun.

(Vir: vikingcruises.com)

Začetek že februarja

Uradno se je letošnja sezona potniškega turizma v Kopru začela že konec februarja, ko nas je obiskala ladja Arethus. Največ ladij bo priplulo maja in oktobra. Predvidoma nas bo v tem letu 60 potniških ladij, ki bodo v Koper pripeljale okoli 80 tisoč turistov. Svetovalka župana Mestne občine Koper Jana Tolja je ob tem dejala: ““Pričakujemo dobro sezono, vendar pa je ne moremo primerjati z lansko. Obiskalo nas bo 60 ladij, ki bodo pripeljale približno 70.000 potnikov,”. Turistom bodo v Turistični organizaciji Koper skušali približati doživetja in znamenitosti s kartico doživetij Koper Card.

 

L.F.