V Kopru nič več vikend testiranj

FOTO: Pixabay

Koprska občina bo v sodelovanju z Zdravstvenim domom Koper in zdravstvenim zavodom Cor Medico Ljubljana tudi julija izvajala brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Brise bodo na vstopni Covid točki na Bonifiki odvzemali vsak ponedeljek in petek, medtem ko vikend testiranj, ki so jih v Kopru izvajali od februarja letos, zaradi novih usmeritev države ne bo.

 

Odvzem brisov bo ob ponedeljkih in petkih med 14. in 19. uro. Kot je znano, predhodno naročanje ni potrebno, na odvzem brisa se lahko pripeljete z avtomobilom ali pridete peš, s seboj pa morate imeti osebni dokument. Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo po SMS sporočilu poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Danes množično cepljenje

V Zdravstvenem domu Koper danes nadaljujejo z množičnim cepljenjem, ki se ga lahko udeleži vsak, ne samo občani. Cepljenje bo v specialistični ambulanti za diabetes na Dellavallejevi ulici 3 v središču mesta, med 17. in 19. uro.

Zaradi velike zasedenosti parkirišča ob ZD Koper na Vergerijevem trgu in Trgu Brolo občina obiskovalcem Zdravstvenega doma Koper svetujejo, da vozila parkirajo v parkirni hiši Belveder. Prva ura parkiranja je brezplačna, vsaka naslednja pa en evro.

Vir: Ekopercapodistria