V Kopru in Ankaranu nadaljevanje dezinsekcije kanalizacijskega omrežja

FOTO: MOK

Potem ko je koprska Marjetica pred meseci izpeljala dve fazi dezinsekcije javnega kanalizacijskega omrežja na območju Mestne občine Koper in občine Ankaran, se jutri začenja tretja.

 

Dezinsekcijo, ki jo bodo izvajali od jutri dalje, bodo opravili na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju, na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti, Marjetica občane prosi, da z dvorišč in drugih površin odstranijo vse odpadke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako naj bodo pozorni in naj odpadne hrane ne mečejo v stranišča oziroma odtoke. V juliju bo sledila še deratizacija.

Ob tem občane pozivajo, naj sproti sporočajo pojav glodavcev in insektov ob/v javnem kanalizacijskem omrežju, saj se prioritetna mesta izvedbe deratizacij in dezinsekcij določajo glede na prijave občanov v tekočem letu. Na podlagi lanskoletnih izkušenj občanke in občane pozivajo, da se pridružijo akciji in dezinsekcijo v tem času izvedejo tudi v stanovanjskih blokih in zasebnih objektih, saj bo uspešna le, če bo sočasno opravljena na celotnem območju.

Postopki izvedbe bodo potekali prilagojeno in ob doslednem upoštevanju veljavnih ukrepov NIJZ, sledili bodo tudi priporočilom obeh občin. Za več informacij in vsa dodatna vprašanja se lahko obrnejo na e-poštni naslov Marjetice Koper [email protected] ali telefonsko številko 05 66 33 801 oziroma na e-poštni naslov izvajalca [email protected] ali na telefonsko številko 041 531 201.

Vir: Ekopercapodistria