V Kopru bo prihodnji teden državno prvenstvo v kolesarjenju

V četrtek, 17. junija, in v nedeljo, 20. junija, bo v Kopru potekalo državno prvenstvo v cestnem kolesarjenju. V času dirk bomo lahko pozdravili nekatere najboljše kolesarje na svetu, med drugim zmagovalca dirke Tour de France Tadeja Pogačarja in druge slovenske profesionalne kolesarje, ki naši državi zagotavljajo status svetovne velesile v tem športu.

 

V času državnega prvenstva bodo zaradi organizacije in izvedbe veljale številne zapore cest, parkirišč in drugih javnih površin, avtobusi bodo vozili po spremenjenem voznem redu. V času vožnje na čas, ki bo potekala v četrtek, 17. junija, med 14.00 in 20.00, bo popolna zapora veljala za Piransko cestoKopališko nabrežje (od ploščadi potniškega terminala do Ukmarjevega trga), Pristaniško ulico (od krožišča na Piranski cesti do Ukmarjevega trga), Semedelsko cesto (od križišča s Pristaniško ulico do Žusterne, pri kopališču) in pešpot ter Istrsko cesto oz. obalno cesto (od križišča v Žusterni do meje z Občino Izola) in pešpot.

Morda je slika naslednjega: map

 

Piranska cesta bo zaradi ureditve prireditvenega prostora in postavitve varnostnih ograj na delu od krožišča pri tržnici do izvoza na Istrsko cesto v četrtek, 17. junija, zaprta od 9.00 do 24.00. V tem času bosta za promet zaprti tudi parkirišči ob olimpijskem bazenu in na severni obvoznici (pri Bastionu).

Start četrtkove dirke članic bo predvidoma ob 17.50, članov pa ob 18.20 izpred Parkirne hiše Belveder, iz katere bosta med 14.00 in 20.00 vstop in izstop začasno onemogočena. Vsi abonenti PH Belveder in parkirišča ob Severni obvoznici bodo lahko med 6.00 in 20.00 brezplačno parkirali na vseh plačljivih javnih parkiriščih z izjemo parkirišča za tržnico (znotraj zapornic).

Zapore tudi v nedeljo

V času državnega prvenstva v cestni vožnji, ki bo potekal v nedeljo, 20. junija, bodo popolne premične zapore med 8.00 in 20.00 veljale za Piransko cestoIstrsko oz. obalno cesto, za Krožno cestoUlico Vena PilonaCesto na Markovecodsek Ceste Istrskega odreda, Dolinsko cesto, del glavne ceste Koper–Dragonja, cesti Šalara–Vanganel in Bonini–Vanganel, cesto, ki povezuje Bonine, Triban in Škocjan pri pokopališču, Ljubljansko cesto, državno glavno cestoki povezuje Koper–Slavček in Koper–Luka Koper, ter cesto Zore Perello Godina.

Piranska cesta, kjer bo start dirke članic predvidoma ob 8.30, članov pa ob 14.00, bo zaradi ureditve prireditvenega prostora in postavitve varnostnih ograj na delu od krožišča pri tržnici do izvoza na Istrsko cesto v nedeljo, 20. junija, zaprta od 6.00 do 24.00. V tem času bo za promet zaprto tudi parkirišče ob olimpijskem bazenu.

Obiskovalke in obiskovalce mesta koprski občinarji še posebej opozarjajo, da del nedeljske trase poteka po Istrski cesti, kar pomeni, da bo občasno omejen tudi dostop in izstop na parkirišče pred novim obmorskim parkom v Žusterni, so še zapisali na spletnem občinskem portalu Ekopercapodistria.

Vir: Ekopercapodistria