V koprskem zdravstvenem domu cepili tudi sorodnike zaposlenih

KOPER – V Zdravstvenem domu Koper proti novi koronavirusni bolezni niso cepili samo zaposlene, ampak tudi med deset in petnajst družinskih članov zaposlenih in koncesionarjev, poročajo Primorske novice.

 

Prva cepiva so v ZD Koper dobili 27. decembra, druga 3. januarja. Najprej naj bi se cepilo osebje treh domov za upokojence ter zaposleni zdravstveni delavci, zatem koncesionarji iz koprskega zdravstvenega doma, kasneje pa še zaposleni v lekarnah ter občani Kopra, stari nad 80 let.

Strokovna vodja ZD Koper Ljubica Kolander Bizjak je za časnik pojasnila, da se je pri prvem cepljenju zgodilo, da nekateri njihovi zaposleni na cepljenje niso prišli oziroma so bili cepljeni drugje. Ostalo naj bi jim deset do petnajst odmerkov, zato da so cepili tiste, ki so jih dobili, med njimi upokojene zdravnike in medicinske sestre, ki bi jih v primeru pomanjkanja zdravstvenega osebja potrebovali ter otroke zdravstvenih delavcev, ki so bolj izpostavljeni od drugih otrok.

Ni jim uspelo cepiti vseh koprskih občanov starejših od 80 let, saj je vsak zdravnik oziroma koncesionar dobil po enajst odmerkov cepiva, prav tako niso cepili vseh od 250 zaposlenih v tamkajšnjem zdravstvenem domu. Ta teden pa bodo najverjetneje dobili le doze za ponovno cepljenje.

Kolander Bizjakova je povedala še, da cepljenje tistih, ki še niso bili na vrsti, ni sporno, saj prijavljeni na cepljenje niso prišli, cepivo pa bi propadlo po šestih urah.

Uredništvo/Vir: Primorske novice