V kirurških maskah oropala banko

Foto: Google maps/Boštjan Srčič

DUTOVLJE – Policisti koprske policijske uprave so bili ob 13.27 obveščeni o ropu bančne ustanove. Oropana naj bi bila Deželna banka Slovenije v Dutovljah. Od zaposlene v banki sta moški in ženska, po prvih podatkih je eden od njiju zagrozil z orožjem, zahtevala denar.

 

Storilca, ki sta z orožjem zagrozila prodajalki banke v Dutovljah in pobrala denar, sta po do sedaj znanih podatkih pobegnila z belim osebnim avtomobilom znamke Fiat panda, starejšega letnika, najverjetneje tujih registrskih oznak.

Moški je star med 28 in 34 let, oblečen je bil v rjave hlače in temno jakno na zadrgo, sive in črne barve, temnejših las, ki segajo do ramen, nosi očala,

– ženska, visoka okoli 180 cm (višja od moškega), je bila oblečena v svetle kavbojke, in črno jakno z zelenim robom, temnih las, ki segajo do polovice hrbta.

Eden od njiju je imel tudi zeleno torbo čez ramo s svetlim prečnim vzorcem, oba pa sta imela modre rokavice in medicinske zaščitne maske na obrazu.

Vse, ki bi v tem času opazili karkoli sumljivega, prosimo, da to čim prej sporočijo na 113, lahko tudi na anonimni telefon 080 1200 ali na katerokoli policijsko enoto.

Uredništvo