V Italiji že opazili 12 od 80 včeraj pobeglih migrantov

Skupina 80 migrantov iz migrantskega tabora na območju Ilirske Bistrice, se je ob prihodu policije na območje razgubila v bližnje gozdove.

Pod pritiski groženj Mattea Salvinija, da bo ožičil zahodno slovensko mejo, če Slovenija ne bo ustavila prehoda migrantov čez Balkan v Italijo, je slovenska policija za iskanje preostalih 80 migrantov aktivirala vsa razpoložljiva sredstva.

V lov za migranti so se podale dodatne policijske enote, vpoklicani so bili policijski službeni psi, območje je preletaval policijski helikopter. Iskanje migrantov, kljub prednosti domačega terena, saj za razliko od tujcev, ki so prvič na območju, policisti poznajo okoliš, katerega patruljirajo.

Ne glede na vse prednosti slovenske policije in aktivacijo dodatnega zapravljanja davkoplačevalskega denarja, pa so migranti izigrali slovensko policijo in mimo njih odšli v Italijo.

Migranti že v Italiji

Prvih 12 migrantov, ki so včeraj pobegnili slovenski policiji, je bilo danes v dopoldanskih urah že opaženih na območju Bazovice v bližini slovensko-italijanske meje. Očitno si bo pot v Italijo mimo slovenske policije, ta še ni razkrila dodatnih številk prijetih migrantov iz te skupine 200 migrantov, utrlo vseh 80, s čimer pa se bo številka ilegalnih prehodov slovensko-italijanske meje dokončno približala celoletnemu lanskemu seštevku ilegalnih prehodov migrantov čez zahodno mejo.

Uredništvo