V hudi prometni nesreči pri Kojskem umrl voznik

FOTO: Pixabay

Ob 3.05 se je na cesti Krasno–Vrhovlje pri Kojskem v občini Brda zgodila huda prometna nesreča poročajo na spletni strani za zaščito in reševanje. Osebno vozilo je zapeljalo s ceste na brežino, se zaletelo v drevo in se prevrnilo na bok.

 

Posredovali so gasilci JZGRD GE Nova Gorica, zavarovali kraj nesreče, postavili vozilo na kolesa, s tehničnim posegom iz vozila izvlekli mrtvega voznika, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Na kraju nesreče so bili tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica in policija, so še zapisali na spletni strani uprave.

Z novogoriške policijske uprave so danes sporočili, da je za posledicami prometne nesreče umrl 35-letni voznik osebnega avtomobila. “Ob 3.12 uri v nočnem času, smo bili obveščeni o prometni nesreči IV. kategorije zaradi nepravilne smeri vožnje na cesti Krasno – Vrhovlje  pri Kojskem.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z ogledom tragične nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da se je huda prometna nezgoda zgodila danes med 2.30 in 3.00 uro na lokalni cesti izven naselja Vrhovlje pri Kojskem. 35-letni voznik avtomobila je vozil iz smeri vasi Krasno proti naselju Vrhovlje pri Kojskem po klancu navzgor. V blagem desnem preglednem ovinku je z vozilom zapeljal levo izven vozišča na travnato brežino, kjer je trčil v drevo, vozilo pa se je prevrnilo na desni bok. Voznik je ostal ukleščen v vozilu. Zaradi hudih poškodb je na kraju umrl.

Poleg prometnih policistov so na kraju tragične nesreče posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica. Dežurna zdravnica ZD Nova Gorica je kasneje na kraju potrdila njegovo smrt in odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. O prometni nesreči s smrtnim izidom je Policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih tragične nesreče s pisnim poročilom obvestili okrožno tožilstvo v Novi Gorici.

Na cestah na Severnem Primorskem je v letošnjem letu za posledicami prometnih nesreč umrlo pet oseb.

Uredništvo