V hiši v Anhovem zgorela 53-letnica

Fotografija je simbolična. FOTO: PGD Kanal

Včerajšnji požar stanovanjske hiše na območju naselja Anhovo v občini Kanal ob Soči, je žal terjal smrtno žrtev. V njem je bilo najdeno zoglenelo truplo 53-letne stanovalke, druga je  požaru uspela ubežati.

 

Ob 19.38 je bila policija obveščena o požaru hiše na območju naselja Anhovo, kjer se je eni osebi uspelo rešiti iz goreče hiše, druga pa je ostala v notranjosti in umrla.

Po neuradnih informacijah naj bi zagorelo v spalnici, ogenj pa se je iz notranjosti objekta razširil tudi na ostrešje stanovanjske hiše in objekt zelo poškodoval. Med gašenjem so gasilci na hodniku v prvem nadstropju stanovanjske hiše, tik ob stopnicah, našli zoglenelo žensko truplo. Na kraju je bila tudi zdravnica ZD Nova Gorica, ki je v nadaljevanju odredila sanitarno obdukcijo pokojne, slednja bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

“Glede na okoliščine najdbe in sedanje ugotovitve policija ne izključuje možnosti, da je v požaru umrla 53-letna ženska, druga starejša ženska pa ni utrpela telesnih poškodb,” je sporočil predstavnik novogoriške policijske uprave Dean Božnik.

Poleg policistov PP Nova Gorica in kriminalistov sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so bili na kraj požara s strani pristojne službe napoteni gasilci iz PGD Kanal in poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica (skupno 20 ljudi), ki so se spopadli z ognjenimi zublji.

Okoliščine požara še preiskujejo, zato drugih podrobnosti v tej fazi policijske preiskave javnosti še ne morejo posredovati, so sporočili iz novogoriške policijske uprave. O tragičnem dogodku je bila obveščena okrožna preiskovalna sodnica in novogoriško tožilstvo.

Spletno uredništvo