V eksploziji umrl 36-letni Luca, ena oseba poškodovana

Luca Lardieri

V eksploziji stanovanja v tržaški četrti San Giacomo (Sv. Jakob) je na velikonočno popoldne umrl 36-letni Luca Lardieri. Lahke telesne poškodbe je utrpela soseda, ki je bila v času eksplozije v svojem stanovanju.

 

TRST – Do eksplozije v stanovanju v četrtem nadstropju večstanovanjske hiše v ulici Via del Ponzanino 3 v Trstu je prišlo danes nekaj minut pred 13. uro.

Po neuradnih podatkih naj bi 36-letnik delal z nevarnimi kemikalijami, ki so najverjetneje povzročile eksplozijo. Lucino zoglenelo truplo so našli v spalnici stanovanja, kjer je živel sam. Lažje poškodbe je utrpela soseda v stanovanju poleg, ki ji je eksplozija prebila steno, medtem ko je gledala televizijo. Odpeljali so jo v tamkajšnjo bolnišnico.

Vse stanovalce, približno 20 naj bi jih živelo v stavbi, so evakuirali. Ugotovljeno je bilo, da bivanje v treh stanovanjih ni več mogoče. Po poročanju tržaških medijev je nastala tudi ogromna materialna škoda.

Pred dobrim desetletjem je bil Luca Lardieri skupaj s še enim tržaškim mladeničem udeležen v hudi prometni nesreči, ki se je zgodila, ko sta se vračala iz izolske diskoteke Ambasada Gavioli. Po navajanju tamkajšnjih medijev sta nesrečo takrat preživela le po čudežu, danes te sreče Luca Lardieri žal ni imel.

Uredništvo