V eksploziji na Idrijskem hudo poškodovan moški

Fotografija je simbolična. FOTO: Pixabay

Včeraj ob 11.32 uri so bili policisti OKC Nova Gorica obveščeni o eksploziji v Idriji, v kateri je bil hudo poškodovan moški. Zaradi povzročitve splošne nevarnosti bodo 61-letnika kazensko ovadili.

 

Policistom PP Idrija in kriminalistom Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so se pri preiskavi okoliščin eksplozije pridružili bombni tehniki iz Oddelka za protibombno zaščito Specialne enote policije. Prav tako so takoj po nezgodi na kraju posredovali tudi gasilci PGD Idrija, ki so nudili pomoč reševalcem NMP ZD Idrija pri oskrbi poškodovanega, ki so ga idrijski reševalci z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center.

V zvezi z okoliščinami eksplozije je bilo ugotovljeno, da je 61-letni moški včeraj nekaj po 11. uri v dopoldanskem času iz kleti stanovanjske hiše s transportnim vozičkom na dvorišče zapeljal leseno omaro, namenjeno shranjevanju orožja, in poskušal odpreti vrata omare. Pri tem je prišlo do detonacije oziroma eksplozije neznanega eksplozivnega sredstva.

Zaradi eksplozije je moški utrpel hude telesne poškodbe, a je bil ves čas pri zavesti. Drugih oseb v bližini ni bilo, toda eksplozija je poškodovala dva avtomobila in dva stanovanjska objekta. Razbita oziroma poškodovana so stekla na oknih in vratih, poškodba so nastale tudi na garažnih vratih.

Policija je o dogodku obvestila preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in tožilstvo v Novi Gorici. V skladu z usmeritvami tožilstva ga bodo kriminalisti kazensko ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti. Po tretjem odstavku 314. člena kazenskega zakonika mu zaradi povzročitve splošne nevarnosti iz malomarnosti grozi eno leto zapora ali denarna kazen.

Uredništvo